Kérdések az első alkalommal kapcsolatban

Hogyan jelentkezzek be?

A kezelés megkezdéséhez előzetes időpont egyeztetés szükséges telefonon, hétköznapokon 9.00-19.00 között.

Davis (Bajzák) Erika: +36/20/9232581

Torma Krisztina: +36/20/3463546

Kérjük, hogy az időpontokat pontosan tartsák be, nem áll módunkban csúszni az órával.

Az időpontok módosítására, illetve lemondására 24 órával az egyeztetett időpont előtt van lehetőség. Ellenkező esetben a következő alkalommal az eredeti óra 50%-át pluszban felszámoljuk.

Mit hozzak magammal az első kezelésre?

Ahhoz hogy pontos képet kapjuk mozgásszervi problémájáról minden előzetes orvosi dokumentációra, röntgen felvételre, CT és MR képre és értékelést szükségünk van.

A tornához érdemes jó nedvszívó, rugalmas pamut pólót és rövidnadrágot viselni és szükség van egy nagyméretű törölközőre is.

Vendégeinknek papucsot biztosítunk. Ezeket a bejárati ajtó melletti szekrényben találják majd. Kérjük, hogy vigyázzunk a tisztaságra, váltsunk cipőt még a rendelőbe lépés előtt.

Egyéni gyógytorna kezelések otthoni beállításához érdemes hangrögzítő készüléket (videó, diktafon, mobiltelefon – szabad tárhellyel) is magunkkal hozni kérünk. Így biztosak lehetünk benne, hogy otthon is a megfelelő instrukciók mentén, helyesen végezzük a gyakorlatot.

Kell várakozni?

Minden páciensünk előre egyeztetett időpontban érkezik. A megbeszélt időpontokat igyekszünk pontosan betartani. Minimális csúszás előfordulhat, mely nem több 10 percnél. Vendégeinktől is azt kérjük, hogy pontosan érkezzenek a kezelésekre. A megértést és a türelmet ezúton is köszönjük!

Mire számíthatok az első alkalommal?

Az első találkozáskor részletesen kikérdezzük Önt panaszairól, annak körülményeiről, jellegéről.

Ezt követi egy alapos, teljes testet feltérképező mozgásszervi vizsgálat, amely minden esetben fehérneműben történik. Először álló testhelyzetben történő megtekintést végzünk, melyet a kezelőágyon fekve egy ízületi mozgásfelmérés követ. Az ízületi felmérés részben aktív, részben passzív mozgatás. A részletes vizsgálat során felismerjük azokat a kórképeket is, melyeket nem kezelhetünk, mert szigorúan orvost igényelnek. Ezekben az esetekben felvilágosítjuk a pácienseket a problémáról és a szükséges teendőkről.

A passzív mozgásvizsgálat során alkalmazott diagnosztikus fogások egyben kezelő fogások is. A felmérést követően az eredmény függvényében megtesszük terápiás javaslatainkat.

Mindig a talált problémához mérten választjuk ki a megfelelő manuálterápiás, gyógytorna, McKenzie, triggerpont vagy taping kezelési módszert, melyeket kombináltan is alkalmazunk.

Legtöbb esetben a páciensek otthon elvégzendő feladatot is kapnak. A későbbiekben havonta kontrolláljuk az állapotukat és újabb gyakorlatsorral látjuk el őket.

Természetesen minden felmérés, vizsgálat, diagnózis, terápia egyéni elbírálás alá esik, ettől eltérések lehetnek.

Share This